Paška sol
Sol je bijelo zlato grada Paga s tisućljetnom organiziranom proizvodnjom. Paške solane spadaju u najstarije solane s najintenzivnijom proizvodnjom na hrvatskoj obali. Tradicionalan način proizvodnje soli prirodnim isparavanjem napušten je prije 25 godina kada je izgrađena tvornica soli koja se danas prostire na 2 milijuna m4 te je, zajedno sa skladištima i tvorničkim pogonom, prostorno najveći proizvodni pogon u Hrvatskoj.
Paška ovca
Paška ovca je izvorna hrvatska pasmina i pripada skupini mediteranskih ovaca a nastala je na cijelom području otoka Paga, gdje se i danas uglavnom uzgaja. Danas je ovčarstvo, uz turizam, najznačajnija gospodarska grana. Općenito se smatra da je, s obzirom na raspoložive površine pašnjaka na otoku Pagu, brojka od oko 30 000 rasplodnih ovaca u ovom trenutku optimalna. Ovce se tijekom cijele godine danonoćno drže na otvorenom, na pašnjacima. Hrane se ispašom na škrtim kamenjarima potpomognutom sijenom, kukuruzom i krmnim smjesama.